Skip to main content

Boyun bölgesindeki kırışıklık ve sarkıklığın düzeltilmesi amaçlanır. Çene bölgesindeki tüm boyun derisi ve deri altındaki yağ ve kas dokularının gerildiği, fazla dokuların çıkarıldığı bir boyun germe ameliyatı işlemidir.

Boyun germe operasyonu tek başına yapılabildiği gibi ihtiyaç halinde yüz germe, yüze yağ enjeksiyonu, botox ve dolgu uygulamaları ile birlikte de kombine edilebilmektir. Bu sayede daha başarılı sonuç elde edilebilir.

Boyun germe ameliyatı nasıl yapılır?

Ameliyat kesisi kulak arkasından saçlı deriye doğru açılır. Yüz ve boyun cildi yukarıya doğru gerdirilir. Cilt içeriden dikişler ile sabitlenir. Fazla deri çıkartılarak yeniden dikilir. Bu boyun germe ameliyatı ile  boyundaki kırışıklıklar ve sarkmalar giderilmiş olur. Boyun gergin ve estetik bir görünüme kavuşmuş olur. Ameliyat kesisi kulak arkasından açıldığı için dışarıdan bakıldığında operasyon izleri görülmez.

Boyun germe operasyonunu genellikle 50 yaşının üstündekilerine yapıldığı görülmektedir. Ayrıca, bu cerrahi müdahaleyi boyun kaslarındaki gerilmeler nedeniyle boyun ağrısı olan kişiler, boyun bölgesinde oluşan gerilmeler nedeniyle düzensiz şekilde hareket eden kişilerde bu ameliyatı tercih ederler.

Boyun Germe Ameliyatı

Ameliyat Sonrası Süreç Nasıl Olur?

Estetik uygulamalar arasında olan boyun germe ameliyatı uygun donanımlara ve şartlara sahip bir hastanede genel anestezi yapılmalıdır. Operasyon süresi 1-2 saat sürmektedir. Boyun altına genellikle kan akışını önlemek için bir dren takılır. Dren 1 gün kadar orada kalır. Dren çıktığı zaman taburcu olursunuz.

Operasyon sonrasında çene altından da bir işlem yapıldıysa çene altına bandaj koyulur. Bu bandaj 7-10 gün kadar kalır. Yapılan müdahale sonrasında boyun bölgesinde morarma, şişme, ağrı ve uyuşukluk hissi olabilmektedir. Şişlik (ödem) 7-10 gün içerisinde hızlıca azalmaktadır. Morarma, hassas bünyeli kişilerde 15 güne kadar görülebilmektedir. Cildin tam olarak oturmasıysa yaklaşık 6 ayı almaktadır.

Boyun Germe Ameliyatı Sonrası

Boyun germe operasyonu sonrasında, hastanın dikkat etmesi gereken bazı önemli konular vardır. Bunlar şunlardır:

  • İlk birkaç gün boyun bölgesinde oluşabilecek ağrıyı azaltmak için ağrı kesici ilaçlar kullanılabilir. Bu ilaçların dozajı ve kullanım süresi cerrah tarafından belirlenir ve tüm talimatları dikkatle takip edilmelidir.
  • Ameliyat sonrasında, hasta genellikle birkaç gün yatak istirahati önerilir. Bu süreçte, hasta yatakta uzun süre uzanık kalmalı ve boyun bölgesine baskı uygulamamalıdır.
  • Ameliyat sonrasında, hasta boyun bölgesinde bir bandaj veya yara bandı kullanılır. Bu bandaj veya bant, cerrah tarafından belirlenen süre kadar kullanılmalıdır. Bandaj veya bandı kullanım süresi dolduğunda, cerrah tarafından değiştirilmelidir.
  • Ameliyat sonrasında, hasta boyun hareketlerini eski haline getirmeye yönelik egzersizler yapabilir. Bu egzersizler, cerrah tarafından verilen talimatlar doğrultusunda yapılmalıdır.
  • Boyun ameliyatı sonrası, hasta cerrah tarafından verilen diğer talimatları dikkatle takip etmelidir. Örneğin, cerrah tarafından verilen antibiyotikleri düzenli olarak almalı ve yara bölgesini düzenli olarak temizlemelidir.
  • Ameliyat sonrasında, hasta cerrahı ile iletişimde kalarak herhangi bir sorun veya endişe yaşadığında cerrahı bilgilendirmelidir.
  • Ameliyat sonrasında, hasta iyileşme sürecini takip etmek amacıyla cerrah tarafından belirlenen takip kontrollerine düzenli olarak katılmalıdır.

Bu önemli konuları dikkate alarak, hasta boyun germe operasyonu sonrasında iyileşme sürecini sağlıklı ve hızlı bir şekilde tamamlayıp eski yaşantısına dönebilir.

OP. DR. UFUK ASKEROĞLU

OP. DR. UFUK ASKEROĞLU
Size nasıl yardım edebilirim?